KIEK Coaching - Kindermassage

Kindermassage

In mijn praktijk werk ik veel met het lijf massages voor zowel de kinderen als ook voor jou als ouder/ volwassene. Voor iedereen en vooral voor kinderen is positief lichamelijk contact onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling.

Massage is goed in te zetten wanneer jij of jouw kind last heeft van bijvoorbeeld een vol hoofd, snel geïrriteerd of overprikkeld zijn, slechte concentratie of slecht in slaap kunnen komen. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat regelmatige massage bijdraagt aan o.a. beter slapen, betere concentratie, beter lichaamsbesef en ontspanning. Massage maakt kinderen sterk en minder kwetsbaar en je versterkt het immuunsysteem.

Stress en je lijf

Ik geloof er erg in dat ons lichaam veel slimmer is dan ons hoofd. Je lijf geeft je namelijk veel informatie alleen moet je hier wel naar kunnen luisteren. Het leren luisteren naar je lijf en de signalen juist interpreteren is voor ons als volwassenen al een hele oefening en ik vind het belangrijk om hier bij kinderen al mee te beginnen.

In het dagelijks leven verliezen we soms het contact met ons lijf. Door opgedane (negatieve) ervaringen of overtuigingen, door stress of spanning kunnen we veel vanuit ons hoofd gaan leven en verliezen we de verbinding met ons lijf. Ons lichaam kan hier tijdelijk heel goed mee omgaan, alleen wanneer stress langdurig in het lijf aanwezig blijft is dat niet goed voor je.

Je kan dan klachten ontwikkelen als vermoeidheid, buikpijn of hoofdpijn bij veel stress. Vooral laatst twee genoemde komen veel voor bij kinderen.

Het is geheel logisch dat wanneer er iets (heftigs) gebeurt, je in je hoofd gaat zitten. Het voelen is dan tijdelijk even te groot geworden en dan ga je dit vaak vermijden door veel in je hoofd te gaan zitten. Door middel van massage leer ik jou en/of je kind dat het ook weer veilig is om je lijf te gaan ervaren.

De massage zoals die in mijn praktijk gegeven wordt komt vanuit de holistische denkwijze. Ik geloof er namelijk erg in dat je lijf, je hoofd, je gedachten en gevoelens met elkaar samenwerken en niet los van elkaar gezien kunnen worden. De massage is gericht op het geven van veiligheid, geborgenheid en het afvoeren van spanning.

Door middel van massage probeer ik de spanning weg te nemen en te zorgen dat kinderen weer goed in hun lijf kunnen komen en meer ontspanning ervaren.

Masseren is aangenaam voor alle kinderen en volwassenen, maar vooral drukke en gevoelige personen hebben er baat bij. Het beste moment om bij kinderen te masseren is voor het slapengaan. Op die manier komen ze los van alle indrukken van de dag. Hierdoor gaan ze beter slapen en staan ze de volgende dag uitgerust en meer ontspannen op.

Bij de kindermassage wordt er gewerkt met een hoofd, buik- en voetenmassage.

Per kind en per sessie wordt afgestemd of er een volledige massage wordt ingezet of een gedeelte van de massage.

Tarieven

  • Telefonisch kennismakingsgesprek Gratis

    (30 min.)

  • Kindermassage €65,-

    (60 min.)

Chat openen
Contact
Kiek Coaching
Hoi 👋
Kan ik je helpen?