Over mij

Na jaren in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, merkte ik dat dit werk mij niet helemaal meer paste. Ik wist dat er een andere manier moest zijn om anderen te helpen zichtbaar te maken wat ik allang in ze zag. Deze weg begon zich langzaam te ontwikkelen na de geboorte van mijn kinderen en werd een reis waarin ik stap voor stap keuzes ging maken op persoonlijk en professioneel vlak die pasten bij wat ik wilde.

Sterker nog; het zorgde ervoor dat ik uiteindelijk in 2019 langzaam gestart ben met mijn praktijk voor kindercoaching en in 2020 mijn baan in de gezondheidszorg helemaal heb opgezegd. Inmiddels heb ik in de afgelopen jaren al tientallen volwassenen en kinderen mogen ondersteunen en is dit nog steeds iets waar ik heel veel voldoening uit haal.

Alieke Katoele - KIEK Coaching

In mijn praktijk kijk ik breed naar jou als volwassene, jouw gezin en jouw kind(eren) en andere systemen om jou heen.

Mijn praktijk is de afgelopen tijd steeds meer gericht op het coachen van volwassenen, ouders en stellen en kan ik mijn systemische visie hier nog beter in kwijt.

Want hoewel kinderen nog steeds heel erg welkom blijven in mijn praktijk, geloof ik er sterk in dat ouders de belangrijkste invloed hebben op de ontwikkeling en het gedrag van een kind en dus ook op angsten en behoeften.

Dit betekent dat ik in mijn praktijk breed kijk naar jou als volwassene, jouw gezin en jouw kind(eren) en andere systemen om jou heen.

Ik geloof er namelijk sterk in dat wie je bent, hoe je doet, wat je overtuigingen en beperkende patronen zijn, zijn oorsprong vindt in de systemen waarin je bent opgegroeid.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij ergens tegenaan loopt in je dagelijkse leven, er al langere tijd iets aan je knaagt of er misschien wel iets concreets is gebeurd (zoals een burn-out of een scheiding) je met systemisch kijken heel snel tot de kern komt van jouw klacht of vraag.  Deze manier van werken kijkt heel erg naar de dynamiek in een systeem en wat jouw aandeel hierin is. Het betekent voor het werken met kinderen niets anders dan dat ik niet alleen kijk naar boos of dwars gedrag maar vooral kijk wat de behoefte achter dit gedrag is.

Alieke Katoele - Kiek Coaching

Nog wat persoonlijke weetjes:

“You with the sad eyes
Don’t be discouraged
Oh I realize

Phil Collins

In a world full of people
You can lose sight of it all
And the darkness inside you
Can make you feel so small

But I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that’s why I love you

So don’t be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful
Like a rainbow“

Aanbod
Chat openen
Contact
Kiek Coaching
Hoi 👋
Kan ik je helpen?